Wil jij je filmcarrière een boost geven?

vergoot je zakelijke vaardigheden en krijg grip op je toekomst.

Lukt het je niet om jouw droomfilm te realiseren?

Ik zie om mij heen dat talentvolle producenten en regisseurs vastlopen en vaak niet de kans krijgen om hun ideeën van de grond te krijgen. Dit gaat mij aan het hart, want talent moet bloeien. Dit heeft niets te maken met hun talent, maar ze missen soms net enkele essentiële zakelijke vaardigheden en ondersteuning om verder te komen in hun carrière. Daarnaast ontbreekt het hen aan een goed netwerk. Een netwerk wat van belang is om meer kansen te krijgen.


Als producent van documentaires en fictiefilms help ik al meer dan 15 jaar filmmakers hun hun project te realiseren. Ik werkte 5 jaar binnen de zakelijke dienstverlening en mijn ervaring op financieel gebied heeft mij enorm geholpen. Maar ook ik worstelde lange tijd om mijn weg te vinden en te leren wat er nodig is om echt verder te komen. Dat is mij gelukt, ondanks dat ik geen netwerk had of filmopleiding. Dat heeft mij enorm creatief gemaakt hoe ik projecten weet te financieren en hoe ik andere filmmakers kan ondersteunen en ik zou ook jou daar graag bij willen helpen. 

- Francois Pieneman

Ondernemerschap als fundament

Net als iedere zelfstandige in de filmwereld ben je op de eerste plaats een ondernemer. Iemand die kansen ziet en in staat is om deze kansen gerealiseerd te krijgen. Het geheim van succesvolle filmmakers is opvallend genoeg niet dat zij het grootste artistieke talent bezitten. Ze weten hoe ze hun projecten moeten financieren en verkopen. Ze weten hoe zij zich kunnen onderscheiden van anderen. En ze weten de juiste personen te benaderen die hun verder kunnen helpen, kortom ze beheersten het ondernemerschap als geen ander. Gelukkig kan iedereen deze vaardigheden leren en toepassen, waardoor je echt veel meer plezier en vertrouwen zal krijgen in hetgeen jij het leukst vindt, namelijk films maken.  

Download de gratis Cinepreneur Academy brochure

Wil jij leren hoe je jouw carrière een boost kan geven en
op lange termijn succesvoller kan worden als filmmaker? Dan is de Cinepreneur Academy misschien iets voor jou. Kom alles te weten over de academy en download de brochure. 

50%
Vul hier onder je gegevens in.
We sturen je de brochure direct toe.
Download gratis

"Francois heeft mij geholpen met het maken van een financieringsplan en gewezen op een aantal fondsen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik vraag me oprecht af of het project zonder die informatie van de grond was gekomen". Bart Melief- Regisseur

"François weet waar hij het over heeft. Het zijn waardevolle adviezen die hij je geeft, soms zelfs letterlijk tot op de punt op papier, maar voor creatievelingen kan deze zakelijke en doelgerichte benadering juist heel daadkrachtig werken".Barbara de Baare- Regisseur

"François heeft ons geadviseerd over onder andere fondswerving, distributie en het aantrekken van goede partners. heeft hij ons enorm geholpen door mee te denken en lezen met onze aanmelding bij de IDFA Academy. We hebben erg veel aan dit advies gehad". 


Veerle Ackerstaff- Producent

De Cinepreneur Academy is het meest praktische, hands-on zakelijke trainings-programma voor ondernemende producenten en regisseurs en helpt je te excelleren in de filmwereld.

Bekijk de video

Strategie

Loopbaanplan

Formuleer een persoonlijke carriereplan dat aansluit bij jouw wensen. 

Artistieke vrijheid

Ontwikkel sneller persoonlijke projecten waar je gelukkig van wordt. 

Extra inkomen

Creëer passief inkomen uit je film of extra verdiensten rondom je film.  

Netwerk

Ontmoet collega filmmakers en wissel kennis en ervaringen uit. 

Toekomstgericht

Ontwikkel een lange termijn strategie om meerwaarde te blijven bieden in de filmwereld. 

Persoonlijk

Leer in het tempo wat het beste bij je past, zowel live als online. 

Meetbaar resultaat

Meet je vooruitgang en zie je daadwerkelijke progressie in je filmcarrière.

Waardevolle kennis

Leer hands-on van ervaringen van professionals en andere succesvolle makers. 

Documentatie


Krijg toegang tot tal van handige documenten, e-books, trainingen  en rekentools. 

De basis voor voor een succesvolle film carrière.

ONDERNEMER
SCHAP

Kennis over ondernemerschap is de basis om als zelfstandige een toekomst op te bouwen. Toch zijn de meeste makers meer gericht op hun film, dan de zakelijke aspecten.


Hoe kan jij zelf onderscheiden van andere filmmakers? Welke ontwikkelingen zijn er op film en tv gebied waarop jij kan anticiperen? Welke kansen zijn er voor samenwerking en het opzetten van een nieuwe ondernemingsvorm?
FINANCIËN


Financiën vormen de ruggengraat van je onderneming. Te weinig of geen inkomen betekent stress en irritatie. Met een stabiel inkomen en meer sturing op je financiën ben je productiever en heb je meer rust.


Hoe formuleer je een doordachte financieringsstrategie voor je projecten? Op welke manier kan je meer geld verdienen met je film? En hoe kan je meer sturing geven aan je financiën? Dat leer je in dit fundament.
PERSOONLIJK
LEIDERSCHAP

Als je niet weet wat je precies wilt, zal je er ook niet komen. Het is daarom van belang om sturing te geven aan je leven. Dit betekent keuzes maken.  Wij helpen je hierbij en laten je kennismaken met de belangrijkste competenties die je verder helpen in je carrière. Je leert hoe je bewust en op elk moment de juiste combinatie van jouw kwaliteiten kan gaan inzetten.


Hoe kan ik beter onderhandelen? Hoe geef ik mijn grenzen aan? En hoe vergroot ik mijn persoonlijke effectiviteit?


ARTISTIEKE ONTWIKKELING

En tot slot het hart van het programma.  Jouw artistieke ontwikkeling. Het draait niet alleen om het maken van mooie films. Je leert slimme keuzes te maken, een signatuur te ontwikkelen.


Hoe kan je je blijven ontwikkelen op het filmvlak? Wat is jouw signatuur en hoe kies je voor projecten die het beste bij je passen? Dat en veel meer kom je allemaal te weten in het belangrijkste fundament.  


Het Cinepreneur programma in vogelvlucht

Mentoring

Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we jouw wensen en persoonlijke leerdoelen in kaart. Waar wil je naar toe groeien? Waar loop je tegen aan? Waar heb je behoefte aan. Misschien weet je al heel goed, maar weet je niet welke stappen je nu moet zetten. Op basis daarvan maken we samen een plan en kunnen we gedurende het traject jou de extra aandacht geven die je nodig hebt.  Gedurende het programma kan je ons altijd mailen en bellen.


We zullen je ook matchen met een buddy. Dit is iemand die ook de Academy doorloopt. Samen zullen jullie opdrachten doen en elkaar inspireren en van elkaar leren. 

Aan het einde van het traject vind er een evaluatiegesprek plaats. We kijken waar je staat en wat je eventueel nog nodig hebt om verder te komen. 

 • waarde € 300,-

Live masterclasses

Een aantal live masterclasses onder leiding van ondernemende professionals uit het vak waarin we ingaan op de vier fundamenten om een succesvolle maker te zijn: ondernemerschap, financiën, persoonlijk leiderschap en artistieke ontwikkeling. Je leert van talloze praktijkvoorbeelden en er is volop ruimte om vragen te stellen. De professionals zijn jonge producenten en regisseurs die hun sporen hebben verdiend in het vak dankzij hun onderscheidende zakelijke aanpak. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op inspirerende centraal gelegen filmlocaties in Amsterdam. 

 • waarde € 1.000,-

Coaching calls

Om jou te helpen, jou te motiveren en te inspireren zijn er vier groepscoaching calls gedurende het programma zodat jij altijd jouw vragen kunt stellen en op de hoogte bent van de laatste strategieën en tactieken. Ook delen en vieren we elkaars vooruitgang. Bij enkele coachings calls zijn ook gastsprekers aanwezig. Dit zijn experts op het gebied van financiering, juridische zaken, distributie en andere filmfacetten. De calls worden altijd opgenomen. Mocht je er niet bij kunnen zijn of ze nog een keer terug willen zien, dan staan ze klaar in jouw persoonlijke leeromgeving. 
 • waarde € 400,-

Cinepreneur online Course

De Cinepreneur online course bestaat uit zes online modules : Introductie, ondernemerschap, financiën, persoonlijke ontwikkeling, artistieke ontwikkeling en samenvatting. Je leert stap voor stap, van A tot Z alles wat je moet weten om je zakelijke vaardigheden te versterken. 

De modules bestaan uit videolessen, opdrachten, ervaringsverhalen en bomvol praktische tips.. De trainingen zijn van te voren opgenomen en zijn online beschikbaar. Hierdoor kan jij ze op jouw eigen tempo volgen thuis. Je kunt de lessen bekijken vanaf je desktop of mobiel, overal en wanneer jij wilt via jouw persoonlijke leeromgeving. En zelfs beluisteren als podcast als je onderweg bent. 

 • waarde € 600,-

Community membership

Je krijgt toegang tot de exclusieve support community, onderdeel van Cinepreneur Plus. In de groep zitten positieve en like minded filmmakers die elkaar het succes gunnen en elkaar verder willen helpen. In deze community kan jij 24/7 jouw vragen stellen en beantwoord zien door Francois en/of de andere cursisten en kan je connecten met like-minded mensen die jou naar een volgend niveau tillen. 

 • waarde € 100,-

Kennisdatabase

De "Kennisbank" puilt uit van super waardevolle documenten en zal de komende tijd blijven groeien. Alleen deze documenten zijn de investering van Cinepreneur al meer dan waard. Denk aan gratis e-books, checklisten, contracten, algemene voorwaarden, voorbeeldbegrotingen, stappenplannen en nog veel en veel meer. Je hoeft niet verder te zoeken, alles op een plek, binnen handbereik. Als je deze documenten zou moeten laten opstellen kost je dit veel tijd en geld. Met deze documenten kan je zo aan de slag en bespaar je een hoop gedoe. 

 • waarde € 500,-
€2.800
€ 1299-

EARLY BIRD € 999-

Cinepreneur Academy

 • Persoonlijke mentoring gesprekken
 • Masterclasses (live) onder leiding van filmprofessionals
 • Coachingcalls
 • Netwerkborrels
 • Online cursus (20+ uur trainingsmateriaal)
 • Kennisbank met tal van handige documenten
 • 24/7 support community
 • Een jaar lang gratis lidmaatschap van Cinepreneur Plus


De Cinepreneur Academy is het meest praktische, hands-on zakelijke trainingsprogramma voor ondernemende filmmakers.


Kennismaking start in oktober.

Het programma loopt van 1 december 2021 - 15 februari 2022 (10 weken)


Schrijf je in voor 1 september 2021 en profiteer van de tijdelijke EARLY BIRD korting van nog eens euro 300,-!


* Let op . Het programma gaat door als er minimaal 10 aanmeldingen zijn. Het maximaal aantal deelnemers is 30 , omdat we persoonlijke aandacht willen garanderen. 


Caatje van Leeuwen

- Regisseur

Waardevol advies

"Ik ben zeer goed geholpen en geadviseerd bij het indienen van een pitch voor een documentaire plan en inzicht gekregen over de mogelijkheden op het gebied van impact campagnes rondom een project. Dit was erg inspirerend. Ik weet zeker dat ik François vaker om advies zal vragen en ik veel van hem kan leren. Zijn manier van kijken is uniek en verfrissend".

Wil jij direct aan de slag? Schrijf je in voor de Cinepreneur Academy

arrow_drop_up arrow_drop_down