Masterclass  'Meester in Filmfinanciering'

Leer je hoe je een slimme financieringsstrategie formuleert en projecten sneller gefinancierd krijgt.


Deze workshop is reeds voorbij, vanaf 2022 zal deze weer georganiseerd worden.

Waarom deze masterclass?

Het is de worsteling van iedere producent. Hoe kan ik mijn film financieren?


Het financieren van films is een vak apart. Het vraagt veel tijd, geduld en een positieve mindset. Naast een fantastisch idee, spelen veel factoren een rol bij het gefinancierd krijgen van een film. Je hebt een financieringsstrategie nodig. Maar wat houdt zo’n strategie precies in en waar kun je naartoe voor geld? Hoe voorkom je een afwijzing op basis van onnodige fouten? En welke alternatieven zijn er voor financiering via de traditionele, grote fondsen zoals het Filmfonds? 


De masterclass in het kort

In deze masterclass wordt naast de 'voorkant' ook de 'achterkant' van het proces: de filmdistributie besproken. We geven voorbeelden van manieren om een passief inkomen te genereren middels een aanpak waarin ondernemerschap een centrale rol speelt. We zijn ervan overtuigd dat je door de masterclass op een andere manier naar financiering zal gaan kijken en je waardevolle inzichten opdoet waarmee je direct aan de slag kan en je jouw project sneller leert te financieren.


Financiering kan je leren

De basis van filmfinanciering kan iedereen leren. Financiering klinkt saai, maar wij maken het leuk en inspirerend. Deze interactieve masterclass biedt volop ruimte om vragen te stellen. We kijken naar concrete voorbeelden uit de praktijk: projecten die op een slimme manier gefinancierd zijn. Maar we zijn ook realistisch en delen ook de ‘failure’ stories. Alles om te voorkomen dat jij dezelfde fout onnodig zal maken. Aan het einde van de masterclass is er voldoende tijd om vragen te stellen. 


Francois presentatie

Voor wie is deze masterclass?

  • Deze masterclass is voor beginnende filmmakers (zowel documentaire of fictie) die hun eigen project willen financieren.
  • Er is geen voorkennis nodig over filmfinanciering. 
  • De masterclass gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen. 


Let op: inschrijven kan tot 15 augustus a.s. 

Wat ga je leren?

Strategie

  •  Formuleer de slimste strategie om je film te financieren en verkopen. 
  • 'Vertaal' je film naar een financieerbaar projectplan.


Fondsaanvragen

  • Ontdek kansen en mogelijkheden voor werving via fondsen én commerciële financiering. 
  • Leer de do’s en don’ts  voor financieringsaanvragen.


Distributie

  • Creëer mogelijkheden om passief inkomen te genereren met je eigen films.
  • Leer van inspirerende voorbeelden uit de prakijk


De spreker van deze masterclass

François Pieneman

François Pieneman is initiatiefnemer van Cinepreneur. Hij werkte na zijn studies Marketing en Beleid, Communicatie en Organisatie 5 jaar binnen de zakelijke dienstverlening als business analist en fondsenwerver. Daarna maakt hij een creatieve carrièreswitch naar de filmwereld. Hij werkte als productieleider en uitvoerend producent voor diverse productiebedrijven. Sinds 15 jaar is hij filmproducent en eigenaar van Worldvisuals Film. Worldvisuals produceert TV documentaires en incidenteel korte fictiefilms. Als autodidact wist François zijn producties op slimme manieren te financieren. Inmiddels heeft hij een groot aantal filmmakers geadviseerd om succesvoller te zijn in hun carrière. Hij geeft gastlezingen, workshops en is coach voor talentontwikkelingsprogramma’s. François verenigt zijn kennis en ervaring in het initiatief voor Cinepreneur. Cinepreneur biedt praktische, hands-on zakelijke trainingen die de carrières van zelfstandigen binnen de filmindustrie een boost geven. 

Ervaringen van deelnemers

"De masterclass was to the point, kende een heldere structuur en de opdrachten gaven je stof tot nadenken over je eigen projecten". 


Andreea-Dumitriu - regisseur
"Hoewel ik al enigszins bekend was met de financieringsmogelijkheden, leerde ik ook weer zaken die mij minder bekend waren. De masterclass heeft mij geïnspireerd en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met mijn project. Het was ook waardevol om te leren van anderen en meer te horen over hun projecten".


Jasper van Leeningen - cameraman

"Deze masterclass maakt je bewust van je plannen en de te kiezen aanpak. De stof werd helder in beeld gebracht. Francois is een prettige spreker en weet op een speelse manier de zakelijke en financiële begrippen over te brengen. 
Melvin Simons - regisseur

Datum

dinsdag 17 augustus 

Bedrag

37,- euro (excl. BTW)

Tijd

19.15 - 21.15 uur

virtuele inloop vanaf 19.00 uur

Zoom

Je ontvangt een Zoom Conference link
arrow_drop_up arrow_drop_down