Over ons

Cinepreneur is een nieuw initiatief van producent François Pieneman van Stichting Worldvisuals Film. Worldvisuals heeft als doel om maatschappelijke kwesties onder de aandacht te brengen onder een groot publiek en het stimuleren van talentontwikkeling van jonge filmmakers.  

 

Cinepreneur biedt de meest praktische trainingsprogramma's voor ondernemende filmmakers die hun zakelijke vaardigheden willen vergroten. Dat doen we in de vorm van de Cinepreneur Academy, trainingen, cursussen, e-books en een community van makers die elkaar inspireren en helpen verder te komen. Wij focussen ons op vier fundamenten die bijdragen aan een succesvolle filmcarrière namelijk: ondernemerschap, financiën, persoonlijk leiderschap en artistieke ontwikkeling.Onze missie is om er voor te zorgen dat producenten, regisseurs, scenaristen, cameramannen en iedereen die zijn eigen projecten wil initiëren, de vaardigheden ontwikkeld die essentieel zijn om te excelleren in de filmindustrie. En dat zij de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen en bijzondere films te maken. Het ontwikkelen van je zakelijke vaardigheden is dus cruciaal om jouw positie te versterken en je carrière een boost te geven."De filmindustrie, dat zijn wij allen. Professionalisering van deze industrie start door jezelf de belangrijkste competenties en vaardigheden aan te leren om door te groeien”.

- François Pieneman


De cinepreneurs

François Pieneman

Initiatiefnemer

François Pieneman is initiatiefnemer van CInepreneur. Hij werkte na zijn studies Marketing en Beleid, Communicatie en Organisatie 5 jaar binnen de zakelijke dienstverlening als business analist, controller en fondsenwerver. Daarna maakt hij een creatieve carrièreswitch naar de filmwereld. Hij werkte als productieleider en uitvoerend producent voor diverse productiebedrijven. Sinds 15 jaar is hij filmproducent en eigenaar van Worldvisuals Film. Worldvisuals produceert TV documentaires en incidenteel korte fictiefilms. Als autodidact wist François zijn producties op slimme manieren te financieren. Inmiddels heeft hij een groot aantal filmmakers geadviseerd om succesvoller te zijn in hun carrière. Hij geeft gastlezingen, workshops en is coach voor talentontwikkelings- programma’s.

Miriam Pieneman

Life coach

Miriam Pieneman is life coach & loopbaan coach met een specialisatie in media. Dagelijks werkt ze met mensen uit alle hoeken van de samenleving om ze te helpen in hun uitdagingen en problemen in hun werk of privéleven. Voor ze als coach aan de slag ging, heeft ze een succesvolle carrière van 15 jaar in televisieland doorlopen als redacteur en verslaggever en Head of Storytelling. Ze besloot een Film School op te zetten in één van de oudste townships van Zuid-Afrika en vijf jaar lang heeft ze met een team van Nederlandse film & tv makers jongeren lesgegeven in storytelling. Veel van deze jongeren wisten een vaste baan in de filmindustrie te bemachtigen. Cinepreneur is thuiskomen voor Miriam, een plek waar je kennis mag delen, mag groeien en dromen kan verwezenlijken.

René Pieneman

Adviseur Trainingen & E-learning

René werkte na zijn studie Bedrijfskunde als Consultant in de ICT en gaf tientallen trainingen en workshops. Daarna vervulde hij diverse functies bij het VUmc en was o.a. projectleider van een reorganisatie, adviseur op het gebied van bedrijfsvoering en gaf managementtrainingen gericht op teambuilding. Daarna ging hij aan de slag als E-Learning Coordinator en Trainer bij UTZ Certified en zette de UTZ Academy op. Inmiddels is UTZ onderdeel van Rainforrest Alliance. René vervult de functie Manager Training Capacity Building. In die functie traint hij trainers wereldwijd. René weet als geen ander hoe je een effectieve training moet ontwikkelen en de meest inspirerende leerervaring kan bieden aan cursisten op tal van onderwerpen.  

Leer van de beste Cinepreneurs in Nederland

Vanesa Abajo Pérez

Spreker masterclass

Vanesa Abajo Pérez is een regisseur en scenarist en werkzaam als adviseur voor het Amsterdam Fonds voor de Kunsten. Ze studeerde Film aan de Complutense University in Madrid en behaalde haar Master of Arts via het Europese media programma. Na haar afstuderen werkte ze eerst als Digital advertising creative voor verschillende grote campagnes. Ze regisseerde en produceerde diverse korte speelfilms. Sinds enkele jaren heeft zij de focus gelegd op het maken van documentaires waaronder LA CASA DE PIEDRA, HET LEVEN IS DROOM, in competitie voor een Gouden Kalf tijdens het NFF in 2020 en het project IK BEN MIJN LICHAAM NIET.  Haar heldere filmplannen, doordachte visie en poëtische benadering maakt haar een echte Cinepreneur. 
Foto: Alicia Fernández Solla

Bob van de Gronde

Spreker masterclass

Videoproducties op 5 continenten met klanten als Red Bull, O’neill, Sportlife, KLM en Adidas. Deze jongensdroom begon in september 2009 toen Bob van de Gronde en Arthur Neumeier besloten Eyeforce op te richten. Zij zijn zij het brein achter CHAPTER ONE: de grootste Kiteboard movie ooit. Inmiddels heeft Bob als regisseur en schrijver een ongelofelijk trackrecord opgebouwd. Niets lijkt onmogelijk of te moeilijk voor Bob. Met een dosis lef, ondernemerschap krijgt hij het voor elkaar. En dat terwijl hij geen filmopleiding heeft gevolgd, maar een bedrijfseconomische achtergrond heeft. Bob regisseert ook documentaires waaronder MR PROBZ- AGAINST THE STREAM. Bob is een echte Cinepreneur en hij laat zien dat je alles kan bereiken als je slimme keuzes maakt in je carrière.

Shariff Korver

Spreker masterclass

Shariff Korver groeide op in Venezuela en Nederland en studeerde in 2011 af aan de Nederlandse Filmacademie met zijn korte film GEEN WEG TERUG. De film werd door het Europees Parlement bekroond met de Young CIVIS Media-prijs. Zijn speelfilmdebuut INFILTRANT ging in première op het Toronto International Film Festival en won de prijs voor beste film en beste regisseur op het First Time Fest in New York. Daarnaast regisseerde hij vijf afleveringen van PENOZA, zes afleveringen van ZWARTE TULP en drie afleveringen van KLEM. Klem werd genomineerd voor een Gouden Kalf op het NFF. In 2017 schreef en regisseerde Shariff zijn eigen tv-serie Fenix. In 2019 regisseerde hij 3 afleveringen van het high-end Sky TV-drama TEMPLE. Zijn tweede speelfilm, DO NOT HESITATE ging onlangs in wereldpremière op het Tribeca Film Festival en inmiddels is bekend dat hij de nieuwe verfilming van het boek Max Havelaar zal regisseren.


Fotograaf: Joes Brauers

arrow_drop_up arrow_drop_down