Workshop 'Impact creëren met je films'

Leer hoe je op een slimme manier films kan distribueren, passief inkomen kan verdienen en een groter publiek kan bereiken. 


Deze workshop is reeds voorbij, vanaf 2022 zal deze weer georganiseerd worden.


Waarom deze workshop?

Het is de nachtmerrie van iedere regisseur. Je heb een prachtige film gemaakt die met veel lof en applaus wordt ontvangen. Maar na de première wordt je film niet of nauwelijks geselecteerd voor filmfestivals en ligt deze vervolgens stof te verzamelen op de plank.  Helaas komt dit vaker voor dan je denkt. Er is slechts een klein percentage van de films dat zijn weg vindt naar het grote publiek. Dat komt enerzijds omdat de keuze van grotere festivals en distributeurs valt op lange films en/of commercieel interessante films.


Gelukkig kun je als onafhankelijk filmmaker de regie in eigen handen nemen en je eigen projecten op een slimme manier distribueren. En hoe eerder je start met distributie in het filmproces, hoe groter de kans is op succes. In deze workshop ga je leren hoe je dat doet. 


De workshop in het kort

In deze 'face tot face' workshop ga je actief aan de slag met je eigen filmidee of project. Je leert over de kansen en mogelijkheden rondom distributie en hoe je die vervolgens kan toepassen. We introduceren jou in de wereld van impact-productie: een creatieve strategie om geld te verdienen met (een extra aanbod bij) jouw film én tegelijkertijd om meer maatschappelijke impact te genereren. Tegelijk behoeden we je ook voor een aantal valkuilen. Na afloop is er aansluitend een gezellige netwerkborrel, waarbij we onder het genot van een hapje en drankje napraten. 


Distributie in eigen beheer is te leren

In deze workshop delen wij onze 15 jaar ervaring met impactproductie. Deze interactieve en inspirerende workshop biedt volop ruimte om vragen te stellen aan elkaar en te leren van elkaars projecten. En we doen dit live op ons kantoor! Het betekent dat we in een groep van maximaal 12 personen samen komen op veilige afstand.  We zijn ervan overtuigd dat je met volle inspiratie en een concreet plan naar huis gaat, waarmee je direct aan de slag kan gaan. 


De workshop waarbij je actief aan de slag gaat met je eigen filmidee en impact zal creëren. 

Bekijk hier de video en kom alles te weten over de masterclass

Voor wie is deze masterclass?

 • Deze workshop is geschikt voor zowel beginnende regisseurs en producenten die nog niet bekend zijn met (impact) distributie.
 • We richten ons dus op projecten met maatschappelijke waarde. Projectideeën met als enige doel entertainment, lenen zich minder voor deze workshop. 
 • Er is geen voorkennis nodig over filmdistributie. We raden je wel aan om het gratis E-book 'Succesvol ondernemen als filmmaker' te downloaden via deze website , omdat hier waardevolle tips in staan die we gaan toepassen voor je project en je ook nog eens korting ontvangt. 
 • Werk je samen (als regisseur en procent) dan raden we je zeker aan om deze workshop samen te volgen. 
 • De workshop gaat door bij een aanmelding van minimaal 5 personen. 


Wat ga je leren?

Distributie

 •  Formuleer een blauwdruk voor een doordacht distributieplan en projectplan. 
 • Ontdek de kansen en mogelijkheden voor distributie via fondsen én commerciële financiering. 

Passief inkomen

 •  Ontdek hoe je passief inkomen kan genereren dankzij distributie. 
 • Leer jezelf te positioneren in de markt en je filmproject te onderscheiden van anderen.  


Inkomen rondom
een aanbod

 • Ontwikkel een aanbod rondom je film en bereik een groter publiek.
 • Leer van inspirerende voorbeelden uit de prakijk.


De spreker van deze masterclass

François Pieneman

François Pieneman is initiatiefnemer van Cinepreneur. Hij werkte na zijn studies Marketing en Beleid, Communicatie en Organisatie 5 jaar binnen de zakelijke dienstverlening als business analist, controller en fondsenwerver. Daarna maakt hij een creatieve carrièreswitch naar de filmwereld. Hij werkte als productieleider en uitvoerend producent voor diverse productiebedrijven. Sinds 15 jaar is hij filmproducent en eigenaar van Worldvisuals Film. Worldvisuals produceert TV documentaires en incidenteel korte fictiefilms en ontwikkeld daarom heen impact campagnes. Als autodidact wist François zijn producties op slimme manieren te financieren. Inmiddels heeft hij een groot aantal filmmakers geadviseerd om succesvoller te zijn in hun carrière. Hij geeft gastlezingen, workshops en is coach voor talentontwikkelingsprogramma’s. François verenigt zijn kennis en ervaring in het initiatief voor Cinepreneur. Cinepreneur biedt praktische, hands-on zakelijke trainingen die de carrières van zelfstandigen binnen de filmindustrie een boost geven. 
Jasmijn Schrofer - regisseur


De bijeenkomst was relevant, gaf een goed overzicht van de financieringsmogelijkheden 

en empowered filmmakers om aan de slag te gaan”

Gwendid van der Voort van der Kleij - scenarist

"De bijeenkomst bood veel heldere informatie, was interactief en bood de ruimte om vragen te stellen over je eigen project. Erg waardevol om erbij te zijn".

Ron Termaat - regisseur


'Als je financiering zoekt voor je film buiten het Filmfonds om, moet je bij François zijn’

Datum

maandag 27 september 2021

Bedrag

47,- euro (excl. BTW)

Tijd

19.00 - 22.00 uur

Live

Je ontvangt per mail de locatiegegevens.

Ik ben erbij!

Meld je nu aan voor deze leerzame workshop. 


arrow_drop_up arrow_drop_down